The pavilion

Photo: Alessandro Ripellino Arkitekter/Studio Adrien Gardère/Luigi Pardo Architetti

The Forest – Sustainability in practice in the Swedish pavilion.

The Swedish pavilion the Forest, located in the sustainability district, has a three-step effect in durability. By using alternative materials instead of concrete and steel, we expect to save 1,000 tons of carbon dioxide. Furthermore, the Forest combines the two ways to reduce carbon dioxide in the atmosphere: by reducing emissions, or by extracting an additional 2,000 tons of carbon dioxide from the atmosphere and storing it – reducing ‘carbon sources’ and increasing ‘carbon sinks’.

The Forest by Stockholm-based Alessandro Ripellino Architects, Studio Adrien Gardère and Luigi Pardo Architetti.

Read more about the design.

Read more about the Swedish participation at Expo 2020 in Dubai.